♛ DELISAstory(s) ♛
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Cinta Platonik ♥
Thursday, 2 August 2012 @ 00:57 | 0 Comment [s]

Assalamualaikum readers! :D
Hati ini manyak shenang shangat shebab eshok mama sama babah maw sampai. Now tengah mengira jam, minit & saat untuk jumpa dengan dorang. Weeeeee! Happy happy happy and happy! :D

Back to the topic :)
Cinta Platonik ♥

Cinta Platonik tu apa?
"Cinta Platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud. Istilah ini diambil dari salah satu bahasa Yunani, Plato, terutama dari karyanya Symposium, yang tertulis bahawa cinta akan wujud daripada kebaikan adalah dasar dari semua kebajikan dan kebenaran" - Sumber : Wikipedia.


Actually selama nie aku ada dengar jugak pasal Cinta Platonik nie. Tapi aku malas maw endahkan sebab hubungannya nie bolehlah dikatakan *couple yang tidak serius* :)
Then bagi yang sudah ada Boyfriend/Girlfriend janganlah gatal-gatal maw berhubungan Cinta Platonik nie sama orang lain :D Kalau yang sudah ada Boyfriend/Girlfriend and still maw berhubungan Cinta Platonik dengan orang lain, ianya dianggap SCANDAL! FAHAM? So, setia laa sama pasangan kamu masing-masing ok?
Hubungan Cinta Platonik nie diibaratkan macam Bestfriend tapi tidak lebih macam orang bercinta, contohnya kalau orang bercinta nie WAJIB kunun ada panggilan sayang, huny, huby & sebagainya. Aite? Tapi kalau Cinta Platonik nie TIADA :)
Kalau boleh elakkan ok? :D
Lagipun, Cinta Platonik itu satu perhubungan yang lebih dari seorang kawan. Diantara seorang lelaki & seorang perempuan. Tetapi tiada unsur tarikan seksual mahupun fizikal :)
By the way, aku tertarik dengan Cinta Platonik nie semenjak aku tengok cerita Hanya Aku Cinta Kau Seorang #HACKS
Yea, start dari sana baru aku buka mata pasal Cinta Platonik tu. Eyalah. Selama nie orang cuma cakap-cakap seja. Tapi jalan cerita yang jelas Cinta Platonik nie pun aku nda tahu :D
Hubungan Cinta Platonik nie jugak selalu berkongsi suka-duka segala masalah yang melanda & kegembiraan yang datang dikongsi bersama. Senang cerita, susah sama susah, senang sama senang :D
Itulah ianya dianggap sebagai Bestfriend! :D
Bagi siapa-siapa yang tidak mahu serious dalam bercouple, bolehlah try Cinta Platonik :) Hubungan ini diibaratkan *sambil-sambil menunggu Mr.Right* :D
Contoh kalau salah seorang dari pasangan nie jatuh cinta, jangan terlampau mengharap. Sebab salah satu syarat Cinta Platonik nie ialah tidak terlalu mengharap kepada pasangan masing-masing. Sebab hubungan ini hanyalah sebagai hubungan yang biasa. Yang mana tidak membawa ke-arah hubungan yang lebih daripada seorang kawan. Tapi kalau kamu mahu, boleh jugak! :D
Make sure pasangan kamu tidak jatuh cinta dengan orang lain :)
Selamat mencuba ♥


Ok. Ini video daripada movie Hanya Aku Cinta Kau Seorang. Tapi ini cuma sinopsisnya seja :)


Ini seja untuk entry kali ini :) Selamat berpuasa readers! 
Assalamualaikum :)


Older Post | Newer Post
welcome :)

Hello There. Welcome to my blog. Be nice here and leave your comment on my tagboard.


Entry Profile Stuff Links



Tagboard

Round of applause
Template by : Nur | Izzati
Background : Faqihah
#Don't remove this
#Don't ripping